Mine Yoga Hold

 

MINE PRIVATE YOGAHOLD ER:

 

MANDAG. KL 16.30-18.00

På dette hold er der Restorativyoga, Yinyoga & Hatha yoga blandet sammen, det betyder en meditativ og stress a med hvile yogaform.

 

OG 1.gang hver 5 uge kan du gå til det samme ( NÆSTEN) det er fra kl 16.30-18.30 om TIRSDAGEN.

 

SE MERE UNDER INFORMATION.........

 

 

 


Hvilket hold skal jeg vælge?

Mine hold er små (6 pers), der vil derfor være plads til, at du kan få den hjælp du  kan have brug for, jeg vil støtte dig i din kommende udvikling.

Du vil nedenfor kunne læse mere om de forskellige tilgange der kunne indgå på mine hold og i fællesskab kan vi finde ud af hvilke(n) der passer dig bedst. Du kan ringe til mig på 2840 7093, eller send en sms, du kan også sende mig en mail på kontakt@butterfly-yoga.dk

SSs


HATHA YOGA MED ET TWIST

Hatha yoga er over 3000 år gammel (ja lidt vildt, ikke?). Det er klassiske og simple yoga øvelser, som alle kan være med til. Min yogaform handler ikke om konkurrence eller at være bedre end sidemanden. Yoga handler om egenomsorg og en indre accept af hvad din krop kan og her gør øvelse mester. Det handler om at glæde sig over hvad du kan og ikke ærgre sig over hvad du ikke kan.

Kærligheden til os selv og omsorgen for os selv kan virke dybt healende. Så yoga handler I bund og grund om accept af det der er, og uden stræben. Husk at det er godt nok som det er, ved den indstilling kan der kun ske en udvikling.

Mandag kl  16.30-18.00

HENSYNTAGNE/MEDITATIV HATHA YOGA

Hensynstagende/meditativ Hatha yoga er for dig med eventuelle skavanker eller udfordringer, det kan være at du har en hofte der driller, en skulder, et knæ, bækken, løbeskade eller noget helt andet,så tages der hånd om det på dette hold.

På dette hold vil det være rolig meditativ og mindfull yoga, alle med udfordringer kan deltage på dette hold, du kan også være med hvis du bare gerne vil have den rolige bløde yogaform.....men samme tid styrkende, selvom yogaen bliver rolig, er det stadig styrkende for krop og sind.

 

Mandag kl 16.30-18.00

YIN & RESTORATIV YOGA

Restorativ yoga er en yogaform der læner sig lidt op af yin, de genopbygger ubalancer i kroppen og i nervesystemet, i yin er det tiden der er afgørende og restorativ bliver du mere støtte med diverse remedier

Hvis du vil læse mere om disse yogaformer, så kan du se mere under mine workshop, hvor du også kan læse meget mere.

den

ddD

YIN YOGA

Med yin yoga beskæftiger man sig med yin og yang. Yang er den maskuline side, hvor du er i kontakt med det sympatiske nervesystem. Yin er den feminine side, hvor det er det parasympatiske nervesystem du er I kontakt med. Yin er blidt og meditativt, hvor du får det intense stræk, det er godt med træning af både yin og yang, så du på den måde skaber balance i krop og sind. Du kommer ind i stillingen med kropppen og ind i kroppen med stillingen.

Det er siddende og liggende stillinger hvor man ligger 3-6 min i hver stilling, man strækker og stimulerer vævet så det bliver stærkere og mere fleksibelt.

Stivhed i kroppen kommer hovedsageligt fra dit bindevæv, så yin yoga er motion for dit bindevæv, ledbånd og sener. Yin yoga holder knoglerne stærke og sunde. Yin yoga kan være udfordrende da det løsner op for alt gammelt, man bærer rundt på i sin "rygsækken".

Alle kroppe kan lave yin yoga og det hjælper med at opløse fysiske og psysiske blokeringer. Det beroliger dit nervesystem, opbygger dit immunforsvar og giver en flot holdning, samt skaber plads til at trække vejret. 

Denne yogaform kan forkomme på mine hold, som en del af programmet.

RESTORATIV YOGA

Restorativ yoga kræver et rum uden alt for meget støj, faktisk helst ingen, da det giver forstyrrelser i nervesystemet, og der skal være en dejlig atmosfære for at bringe sindet i ro.

Restorativ yoga læner sig op af yin yoga, det er genopbygning af ubalancer i kroppen og i nervesystemet. Kroppen strækkes blidt og støttes i stillingerne med diverse remedier, såsom pøller, puder, bånd, tæpper , klodser, og øjnpuder, der tilpasses den enkeltes krop. For at minimere muskelspændinger, er stillingerne designet så hele kroppen aflastes, ryggen, organerne, muskler og bindevævet slapper fuldstændig af. Man ligger i stillingerne i 2-20 min og nogle gange mere.

Da stillingerne er støttet kan man komme ind i en meditativ/mindful tilstand, for når kroppen er fuldstændig afspændt kan Prana (energierne) flyde frit. Ved regelmæssig praksis af restorativ yoga kan man hele, hele kroppen, og hjælpe os af med stress og depression, reducere angst, søvnløshed, muskelspændinger, fordøjelsesproblemer, bindevævet og væskeophobning. Man skaber simpelthen omsorg for kroppen, man træner sindet til IKKE at blive fanget af det ”travle sind”.

 

MEN


Hvad er yoga?

Yoga handler om, at finde ind til sig selv igennem fysiske øvelser, samt skabe kontakt mellem krop og sind. Hvis du dyrker yoga regelmæssigt, holder du samtidig din krop sund og stærk.

Yogaen lærer dig at mærke din krops signaler om ubalancer, igennem asanas ”sanskrit” øvelser, som kan have helbredende virkning, når vi lærer at bruge åndedrættet rigtigt. Åndedrættet er yderst vigtig I yoga, da det er det der får prana`en (livsenergien) til at flyde I kroppen. Gennem åndedrætsøvelser, kan man lære at dirigere rundt med åndedrættet, så det får en positiv virkning både I krop og sind. Man kan ikke læse sig til yoga, det er en tilstand man selv må erfare.

Den form for yoga jeg vil praktisere er den klassiske Hatha Yoga, som er en gammel tradition, med fokus på åndedrættet. Det handler om at turde udvikle sig som menneske gennem yogaen.